Op deze pagina kun je het parcours vinden voor de editie van 2022. Mocht er iets wijzigen, zal dat in de deelnemersbriefing gedeeld worden.

De registratiebalie, start en finish bevinden zich op het eiland bij Plané. Het Parc Fermé bevindt zich op het grasveld naast het strand. Houd rekening met deze afstand op de dag van de wedstrijd en kom op tijd.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Grote Plas in Delftse Hout.

Het zwemparcours start vanaf de hoek van het eiland bij Plané. De 1/4 afstand maakt een grote ronde door de grote plas rond 4 boeien. De zwemmers op de 1/8e afstand mogen na de eerste boei gelijk naar de wisselzone, terwijl de 1/16e direct naar de “swim-out” gaat.

Afhankelijk van de startserie is deze afstand 250 meter, 500 meter of 1000m zoals aangegeven. Voor de kidsrace wordt een kort zwemparcours van 100 meter uitgezet.

Fietsen – UPDATE 27 mei

De Noordeindseweg aan de noordzijde van de Delftse Hout is tijdens ons evenement afgesloten! Hierdoor hebben we op het allerlaatste moment, in overleg met de gemeente en aannemer het fietsparcours moeten aanpassen.

Als alternatief voor de Noordeindseweg zullen we gebruik gaan maken van het Bospad dat parallel loopt aan de Noordeindseweg. Dit is een smal, bochtig en dicht begroeid fietspad. Bovendien is hier de kans groot dat je een enkele wandelaar tegenkomt. Pas hier dus je snelheid aan! Veiligheid voor jou en de omstanders gaat boven een toptijd!!!

Als je eenmaal bij de “afgeknotte molen” bent is het parcours grotendeels zoals oorspronkelijk gepland. De deelnemers op de 1/4 leggen 2 rondes rond Pijnacker af, terwijl de deelnemers op de 1/8e dit een keer doen. Echter, ook de laatste kilometers zijn gewijzigd. In plaats van het Virulypad te nemen gaan de deelnemers nu voor de Dobbeplas langs naar het prachtig vernieuwde Hazepad. De laatste kilometer voor de tweede ronde is echter ook weer iets krapper en onoverzichtelijker. Doe het hier dus weer rustig aan!

Deelnemer Bernhard heeft het oorspronkelijk geplande parcours al gefietst en een impressie gemaakt. Deze impressie klopt dus niet helemaal, maar het geeft wel een mooi beeld van wat je zoal tegen gaat komen onderweg!

Lopen

Het loopparcours bestaat uit een ronde van 2,5km om de Grote Plas van Delftse Hout. Op het strand lopen we over het mooie, nieuwe strandpad en genieten van het publiek. De rest van het parcours is beschut doordat voornamelijk onder de bomen gelopen wordt. Vanaf dit parcours heeft de deelnemer een mooi uitzicht over het meer.

Deelnemers op de 1/4 leggen deze mooie ronde vier keer af, de 1/8e doet de ronde 2 keer, terwijl deelnemers op de 1/16 na 1 ronde al mogen finishen op het gezellige surfeiland bij Plane.

Bij het Parc Fermé is een waterpost waar de lopers langskomen bij de eerste doorkomst.

Parcours UNICEF Kidsrace

Voor de 8 – 11 jarigen is een ander parcours samengesteld in verband met de kortere afstanden. De start en finish vinden plaats bij Plané. Onderstaande parcourskaarten geven een indicatie van de diverse onderdelen.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Delftse Hout. Over een rechte lijn van 100 meter zwemmen de kinderen langs het schiereiland.

Fietsen – UPDATE 27 mei

Ook het fietsparcours voor de jeugd is aangepast als gevolg van de werkzaamheden aan de Noordeindsweg. Het wordt nu ronde van 5km over het Virulypad, voor de Dobbeplas langs en over het prachtige Hazepad weer naar de wisselzone.

Lopen

De kinderen lopen vanaf het surfeiland, aangemoedigd door hun familie en vrienden, op en neer naar de wisselzone, deels onder de bomen, deels langs de Grote Plas. Er wordt weer gefinished op het eiland bij Plané.